Kentekenetiketten voor auto-export (incl. sjabloon)

Kentekenetiketten voor auto-export (incl. sjabloon)

Print u nog steeds losse blanco etiketten om op kentekenplaten te plakken voor auto-export? Met onze kentekenetiketten hoeft u niet langer kentekens met de hand op blanco etiketten te schrijven. In deze blogpost leest u meer over onze kentekenetiketten in combinatie met een kentekenprinter en hoe u dit eenvoudig kunt gebruiken (incl. sjabloon).

Kentekenetiketten

Op onze webshop vindt u kentekenetiketten, ook wel kenteken stickers, die uiterst geschikt zijn voor auto-export. Op deze etiketten kan een kenteken eenvoudig digitaal geprint worden. Hierdoor zijn de etiketten altijd goed leesbaar. 

De kenteken stickers hebben een formaat van 100 millimeter breed en 500 millimeter hoog. Het materiaal van de labels is direct thermisch kunststof (THPP). Dit is een mat etiket van kunststof, wat direct thermisch geprint kan worden. Aangezien er een pigmentatie laag in het etiket zit, kan er een afdruk gemaakt worden zonder tussenkomst van een lint. Doordat het etiket bij het afdrukken verhit wordt door de printkop, wordt de pigmentatie laag geactiveerd en kan er een afdruk ontstaan. Daarnaast zijn de kentekenetiketten resistent tegen vocht. Wel is het van belang dat de etiketten op een schone en vetvrije ondergrond worden geplakt.

Onze kentekenetiketten worden verkocht per rol. Elke rol bevat 121 etiketten, waar u dus 60 setjes mee kunt printen.

Kentekenprinter

Om de kentekenetiketten eenvoudig te printen, bieden wij op onze webshop een kentekenprinter aan die in combinatie met de etiketten makkelijk in gebruik is. Het is een eenvoudige printer die u van alle gemakken voorziet. Naast kentekenetiketten kunt u deze printer ook gebruiken voor het afdrukken van andere direct thermische etiketten

Om de kentekenprinter te gebruiken, is het wel van belang dat de printer juist wordt geïnstaleerd en ingesteld. Heeft u hier moeite mee? Neem dan gerust contact met ons op voor ondersteuning (uitsluitend Windows). Wij kunnen uw computer op afstand overnemen met Windows QuickAssist en uw kentekenprinter voor u installeren en/of instellen, zodat u de printer hierna zorgeloos kunt gebruiken.

Kentekenetiket maken (incl. sjabloon)

Wanneer u de printer juist heeft ingesteld kunt u aan de slag. Wij adviseren onze klanten om het softwareprogramma ZebraDesigner 3 van Zebra te downloaden om (kenteken)etiketten te printen. Lees hieronder hoe u zelf een etiket kunt aanmaken of download ons sjabloon!

Zelf een kentekenetiket maken

Zodra u het softwareprogramma heeft gedownload, wijst het zich vanzelf. Wanneer u het programma opent kunt u een nieuw etiket maken. Hierbij selecteert u als eerst de printer waar u het kentekenetiket op wilt printen en klikt u op ‘Volgende >.’Vervolgens kiest u voor ‘Afdrukken op een rol labels’ en klikt u weer op ‘Volgende >’.Pas in het volgende venster de afdrukstand aan naar ‘Liggend’ zodat het kenteken volledig op het etiket past. Klik daarna op ‘Volgende >’. Stel hier het juiste formaat van het etiket in, oftewel 100mm bij de breedte en 500mm bij de hoogte. Klik daarna op ‘Volgende >’. Tenslotte ziet u een samenvatting van uw ingevoerde keuzes en klikt u op ‘Voltooien’ om het etiket aan te maken.Nu het etiket is aangemaakt, kunt u deze bewerken. Om een kenteken in te voegen, kiest u voor 'Tekst'. U kunt het kenteken intypen en bovenin een lettertype en lettergrootte kiezen. Wanneer het etiketontwerp naar uw zin is, kunt u deze eenvoudig afdrukken op de geselecteerde printer.Ervaart u problemen bij het afdrukken van uw kentekenetiketten? Lees dan ook Help! Ik heb problemen met mijn Zebra labelprinter!


Sjabloon

Als u moeite heeft om zelf een etiket te maken, hebben wij voor u een sjabloon gemaakt die u kunt gebruiken. Download hieronder het bestand en de afbeelding en sla deze op op uw pc om het sjabloon te kunnen gebruiken. Vul zelf een kenteken naar keuze in en kies voor ‘Opslaan als’. Zo heeft u een nieuw bestand met een kenteken gemaakt en behoudt u het sjabloon die u de volgende keer opnieuw kunt gebruiken. 

Bestand                                               Afbeelding

                 

Combideal kentekenetiketten + kentekenprinter

Heeft u na het lezen van deze blogpost interesse gekregen en wilt u ook overstappen naar het digitaal printen van kentekens met onze kentekenetiketten en kentekenprinter? Bekijk dan ook onze combideal!


Tags: