Transferlinten uitgelegd: Wax, wax/resin, resin

Transferlinten uitgelegd: Wax, wax/resin, resin

Er wordt nog regelmatig een verkeerde keuze gemaakt als het gaat om thermal transfer ribbons (TTR). Soms kan het lastig zijn om het juiste inktlint te kiezen die past bij het type etiket dat u heeft. Moet u wax, wax/resin of resin transferlinten kiezen? Om u antwoord te geven op deze vraag, leggen wij u uit wat het verschil is tussen de verschillende varianten! 

Wax

Wax inktlinten zijn vooral geschikt voor mat en gecoate papieren etiketten. Op onze webshop worden deze TTR linten vermeld met de referenties HQW-S en HQW-P. Wax linten worden vaak gebruikt in flat-head printers. Dit zijn printers met een horizontaal geplaatste printkop. 

Dit type transferlint zorgt voor een afdruk van uitstekende kwaliteit bij een lage printkop temperatuur. Printen met een wax transferlint is geschikt voor standaard toepassingen, zoals verzendetiketten, magazijnlabels en voor etiketten in de detailhandel. Goed om te weten is dat ze niet geschikt zijn voor etiketten die in een buitenomgeving worden gebruikt. Hiervoor kunt u beter een wax/resin of resin printlint kiezen.  

 

Wax/resin

De wax/resin transferlinten wordt veelal gebruikt op glossy papier. Daarnaast kunt u een wax/resin lint ook gebruiken op een beperkt aantal kunststof etiketten. Deze printlinten zijn te vinden met de referentie HQWR-E en HQWR-S en zijn geschikt voor near-edge printers. Bij deze printers is de printkop in een hoek geplaatst, waardoor ze een hogere printsnelheid aankunnen.

Een wax/resin inktlint heeft een uitstekende veegvastheid en beschermt tegelijkertijd ook tegen krassen. Het smeltpunt van dit transferlint ligt hoger dan bij het wax lint. De toepassingen waarvoor een wax/resin transferlint gebruikt kan worden is in de logistiek, retail en automotive industrie. Dit printlint is in tegendeel tot het wax lint beter geschikt voor etiketten die in een buitenomgeving worden gebruikt, aangezien ze beter bestand zijn tegen veranderingen in luchtvochtigheid en temperatuur.

 

Resin

Een resin transferlint kan gebruikt worden in combinatie met alle soorten kunststof etiketten. U kunt deze transferlinten vinden met de referentie HQWRNE-S of HQRNE-H (hittebestendig) in onze webshop. Dit type printlint wordt vaak gebruikt in near-edge printers

Het lint zorgt ervoor dat uw etiketten kras-, veeg- en slijtvast zijn. Wederom ligt het smeltpunt van dit TTR-lint hoger dan bij de wax variant. De toepassingen waarbij een resin inktlint vaak gebruikt wordt is in de chemische en medische industrie of voor textiellabels. Dit TTR lint kan extreme hitte aan en kan blootgesteld worden aan UV licht, waardoor ze geschikt zijn voor etiketten die in de buitenomgeving gebruikt worden. 

 

TIP!
Vindt u het na het lezen van dit blog nog steeds lastig om de juiste keuze te maken? Bekijk dan de gerelateerde producten bij het etiket dat u nodig heeft. Hier hebben wij de juiste transferlinten al voor u geselecteerd. Shop uw transferlinten vandaag nog!


Tags: