Het juiste verzendetiket kiezen

Het juiste verzendetiket kiezen

Hoe weet u nou of u het juiste verzendetiket kiest? Vervoerders stellen bepaalde eisen aan de barcode stickers die u op uw pakket plakt. Vandaar dat wij alle eisen en tips voor u op een rijtje hebben gezet!

Afmetingen per vervoerder

Bij Supply Service B.V. bieden wij verzendetiketten aan voor iedere vervoerder: DHL, PostNL, UPS, TNT, GLS, PACKS, DPD etc. Elke vervoerder stelt bepaalde eisen aan het formaat van een verzendetiket. Over het algemeen hanteren de meeste vervoerders een standaard formaat van 102x150mm. Op onze webshop vindt u naast dit standaard formaat, ook nog andere formaten die compatible zijn. Hieronder vindt u een overzicht, zodat u precies weet welke verzendetiketten u moet bestellen!

DHL 100x150mm / 102x150mm / 102x152mm / 102x210mm
PostNL, UPS, TNT, GLS, PACKS, DPD etc. 100x150mm / 102x150mm / 102x152mm


Wanneer u een pallet verstuurt, kunt u ook palletetiketten gebruiken met het formaat 148x210mm.   

Typen verzendetiketten

Bij het kiezen van verzendlabels is het ook handig om rekening te houden met de coating van het etiket. U kunt hierbij kiezen tussen een gecoat of niet gecoat etiket. Indien u kiest voor een gecoat etiket, zal de leesbaarheid van het etiket gewaarborgd worden. Dit etiket is bestand tegen wrijving en is vochtbestendig. Een niet gecoat etiket is hier minder goed tegen bestand. Wanneer er namelijk wrijving ontstaat op het etiket, bijvoorbeeld bij het over elkaar heen schuiven van dozen, bestaat de kans dat er een zwarte veeg of streep op het label ontstaat. Het gevolg hiervan kan zijn dat een barcode hierdoor niet meer gescand kan worden en de adresgegevens niet meer goed leesbaar zijn. Ook kan het voorkomen dat bij slechte weersomstandigheden het etiket zal vervagen, aangezien het niet vochtbestendig is. Bij een niet gecoat etiket trekt het vocht namelijk direct in het etiket en blijft het in tegenstelling tot het gecoate etiket niet erop liggen. Wanneer dit gebeurd, kan de vervoerder een pakkettoeslag aan u berekenen.  

Bovendien kan het lijmtype van een verzendetiket nog een verschil maken. Zo bent u er bij een permanente lijm van verzekerd dat het verzendetiket zich goed hecht aan de ondergrond, oftewel aan het pakket. Dit wordt erg aangeraden, vooral als u bijvoorbeeld pakketten naar het buitenland verstuurd. Een etiket met een removable lijmtype blijft net zoals een permanent etiket goed zitten, maar een verschil is dat deze zich iets minder goed vast hecht aan zijn ondergrond. Hierdoor kunt u dit etiket er makkelijker af halen zonder dat het scheurt. 

Overige tips

Naast een leesbare verzendsticker, is het ook belangrijk dat het pakket netjes wordt verstuurd, zodat deze goed bij de ontvanger aankomt. Ook hiervoor biedt Supply Service B.V. de juiste producten aan. Heeft u bijvoorbeeld een pakbon, factuur of vrachtbrief die bij het pakket verstuurd moet worden? Dan kunt u op het pakket een zogenaamde paklijst envelop plakken. Dit is een zelfklevende envelop die vaak naast het verzendetiket wordt geplakt op de buitenkant van het etiket. Door het plastic laagje van deze dokulop, blijft de inhoud droog en dus ook lees- en scanbaar.

Wanneer u pakketten verstuurd met een breekbare inhoud of iets wat niet nat mag worden, kunt u ervoor kiezen om dit door middel van breekbaar stickers aan te geven. Deze stickers plak je op het pakket, zodat de koerier weet dat hij er voorzichtig mee moet omgaan en welke kant omhoog moet blijven staan.


Tags: